top of page

Ohlédnutí za první částí sezóny 2019/20

Vážení fotbaloví přátelé.

Dovolte mi pár slov k zahájení sezóny 2019/2020.

Po sestupu do okresního přeboru jsme nevěděli, co od této soutěže vlastně očekávat.

V prvních pěti kolech nás čekali hned tři soupeři, kteří ještě nedávno, stejně jako my, hráli krajské soutěže. O to víc byl pro nás dobrý začátek velmi důležitý.

Hned v prvním kole jsme přivítali na našem hřišti tým Věžnice. Po soustředěném výkonu jsme nakonec přesvědčivě vyhráli 4:1.

Ke druhému utkání jsme zajížděli na hřiště Starého Ranska. Rychlé dvougólové vedení nás uklidnilo natolik, že se soupeři málem podařilo zápas zdramatizovat. Naštěstí jsme včas přidali další branky a pojistili si tak výhru 1:5.

Ve třetím zápase jsme doma hostili zatím neporažený tým Šlapanova. Hráči neponechali nic náhodě a soupeře přestříleli jednoznačně v poměru 5:1. Ve čtvrtém kole nás čekali ještě loni „bé-třídní“ Šmolovy. V podobném termínu jsme si z jejich hřiště před rokem odvezli pořádný debakl. Ten se naštěstí letos nezopakoval a my vyhráli 0:4.

Zatím v posledním odehraném zápase jsme doma změřili síly s rezervou

Přibyslavi. Od prvních chvil bylo jasné, že nás nečeká nic jednoduchého. Naše jednoznačná převaha přes urputně bránícího soupeře ke gólům nevedla a po několika velkých chybách jsme během pěti minut najednou prohrávali 0:3. Po zlepšeném výkonu se nám nakonec podařilo zápas vyrovnat na konečných 3:3.

Po pěti odehraných zápasech jsme zatím v tabulce na 1. místě se ziskem 13-ti bodů a skóre 21:6.

Kromě A-týmu zahájila svojí sezónu i naše další mužstva.

V B-týmu, po několika letech převzal post hrajícího trenéra po Kamilu Michalovi Jaroslav Holík. Hráčské řady rozšířil Petr Dvořák, který po několika letech obnovil svoji činnost a také Tomáš Sobek, který přestoupil zpět po několika sezónách strávených v Nové Vsi u Světlé. Také „béčko“ vstoupilo do sezóny velmi dobře. V prvních pěti kolech prohrálo pouze jednou, ostatní zápasy s přehledem vyhráli. Po pěti odehraných kolech jim v tabulce patří 3. místo s 12-ti body a skóre 15:11.

Dorost si po několika sezónách strávených v okresním přeboru vybojoval loni postup do krajské I. A třídy. Největší změnou pro naše dorostence je počet hráčů, ve kterém

k zápasům nastupují a také velikost hřiště. Loni hráli v počtu 7 + 1 od vápna k vápnu na branky 5 x 2 m. Letos již hrají stejně jako muži v počtu 10 + 1 na celé hřiště a na „normální“ velké brány. Do týmu se podařilo získat během léta také tři nové hráče.

Ze Světlé nad Sázavou k nám přestoupil Vladimír Machka a nově jsme zaregistrovali také Jiřího Gondeka a Jindřicha Pavlíka, kteří v dětském věku hrávali v okolních klubech Dorostenci mají k dnešnímu dni odehrané tři zápasy se shodnou bilancí jedné výhry, jedné remízy a jedné prohry. Získali tedy zatím čtyři body se skóre 5:9.

Na začátku září zahájili své soutěže také žáci a přípravky. U žáků došlo také k přesunu na větší hřiště a tím i zvětšení počtu hráčů. Místo mladších žáků 5 + 1 hrají letos již soutěž starších žáků v počtu 7 + 1. I jejich řady se rozšířili o nového spoluhráče, kterým je Bryan Zondervan přestoupivší z Tisu. Starší přípravka hraje svá utkání beze změn. Hráči mladší přípravky začali letos poprvé nastupovat k mistrovským turnajům, které loni ještě nehráli. U tohoto týmu došlo také k trenérské změně, kdy po Jiřím Černém se klukům jako trenéři věnují tři hráči A – týmu Patrik Vlček, Filip Fanta a Milan Rainiš.

Jiří Černý, trenér

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

OSLAVY 90. VÝROČÍ

Protože se nepodařilo přeložit zápas "A týmu" s Rantířovem, museli jsme odložit oslavy na 31. srpna 2024.

bottom of page